недеља, 15. септембар 2013.

Seminar - “Život protagoniste”

Dragi prijatelji i kolege, 
Pozivamo vas na dvodnevni seminar pod nazivom “Život protagoniste”, koji će se održati 4. i 6. oktobra u Beogradu, u okviru događaja “Dani Asocijacije Aletheia u Beogradu i Novom Sadu”.
...
Protagonista je neko ko, u bilo kojoj oblasti, umetničkoj, profesionalnoj, egzistencijalnoj, u odnosima sa drugima, odlučuje o sopstvenim ciljevima i ide sa snagom, odgovornošću i potpunom verom u sebe, ka realizaciji sopstvenog života. Života koji može i treba da se vidi, u svakoj prilici, kao izazov i mogućnost za samorealizaciju.
Ovi susreti u teorijsko-eksplikativnoj formi, imaju za cilj upoznavanje sa konkretnim koracima i sadržajem ličnog rada na procesu “uzdizanja” ka izuzetnosti i veličini.
Niz Ličnih sposobnosti vezanih za sopstveni karakter i energiju; Stil vezan za imidž i sposobnost Komunikacije; Lični uticaj vezan za sopstveno ubeđenje i sposobnost uveravanja, čine suštinske komponente ove figure koja se stavlja u “pobedničku” poziciju u odnosu na Život.
Protagonista je neko ko zauzima važno mesto u svakoj oblasti u kojoj deluje, on je u stanju da bude gospodar svakog događaja u kome učestvuje, i daje svoj pečat u kontekstu u kome radi i živi.
Massimo Giannetti
...
Par reči preporuke Ansambla Miraž
Seminar “Život protagoniste”, posvećen je pitanju kako preuzeti aktivnu ulogu u životu, kreirajući ga u svakom trenutku. Da bi ovo bilo moguće potrebno je raditi na unapređenju sposobnosti koje svako od nas kao ljudsko biće poseduje. Koje su sposobnosti koje koristim u svom svakodnevnom životu? Da li ih koristim na pravi način? Da li ih koristim u njihovoj punoj mogućnosti? Koje sposobnosti treba da osnažim?
Naša grupa “Ansambl Miraž” je krajem avgusta ove godine, prisustvovala seminaru u centru Asocijacije Aletheia, u Milanu. Po nama, seminar pruža neophodnu bazu za rad na sebi, počevši od onog naizgled osnovnog, ali istovremeno i najvišeg: kako odrediti sopstvene ciljeve u životu, kako kratkoročne (narednih pet, deset godina), tako i one na “duge staze”; kako kreirati plan koji će nam pomoći u ostvarenju tih ciljeva; kako napraviti konkretan program za sprovođenje plana.

Seminar na vrlo detaljan i konkretan način odgovara na pitanja kako se povezati sa svojim idealima, suštinskim potrebama, i kako ih staviti u odnos sa realnošću; kako osvestiti da postoji razlika između onoga što mislimo da emitujemo u svom okruženju od onoga što je zaista vidljivo, tj. kako nas drugi percipiraju; koji su to aspekti na kojima moramo raditi ukoliko želimo da obistinimo svoj ideal, i na koji način to da činimo; kako korak po korak, svojom odlučnošću da kreiramo sopstvenu liniju života, a ne da budemo nošeni isuviše jakom realnošću koja nas okružuje.

Protagonista ne živi sam, već se kreće među ljudima, stimulišući ih i podstičući na kreiranje sopstvenih vizija. Stoga seminar preporučujemo i grupama (prijateljskim, profesionalnim, porodičnim...), jer ovaj rad govori o tome koliko je važno da svaki član grupe pre suočenja sa vizijom i potrebama grupe mora osvestiti svoje lične, mora biti protagonista sopstvenog života kako bi sama grupa bila jaka i sastavljena od pojedinaca čiji su lični ciljevi koherentni ciljevima grupe.

Ovaj rad najsrdačnije preporučujemo individuama, bez obzira na oblast delatnosti, koje se pronalaze u ideji da smo mi ti koji moramo biti protagonisti svog života, na svim planovima, u svakom trenutku.
....
Seminar u formi predavanja vodiće Asocijacija Aletheia (nekadašnji Specchi e memorie),
u petak 4. oktobra od 18:00 – 20:30, i u nedelju 6. oktobra od 11:00 – 13:30 u Beogradu. 
Tačno mesto događanja biće uskoro objavljeno. 
Seminar će se održati na engleskom jeziku.  
Otvorena prijava do 23. septembra na: 
e-mail: ansambl.miraz@gmail.com, ili putem telefona: 062/300 180, 064/ 649 3550
Broj mesta ograničen. 
Cena seminara 25 eura
....
* Uskoro više informacija o celokupnom događaju DANI ASOCIJACIJE ALETHEIA U BEOGRADU I NOVOM SADU
....
U POSTU ISPOD MOŽETE PROČITATI NEŠTO VIŠE O SADRŽAJU SEMINARA

Нема коментара:

Постави коментар